top of page

De visie achter de Weekprijs.

Je hoorde wel al eens over "verbrande panden" : woningen die aan een te hoge prijs of met een minderwaardige marketing op de markt werden gezet en daardoor reeds lange tijd te koop staan.

Op een gegeven moment besluit je als verkoper de prijs te verlagen. Traditioneel wordt de prijs dan in één keer aangepast met een bepaald bedrag, maar dit biedt natuurlijk geen garantie dat deze éénmalige prijsaanpassing voldoende aandacht zal trekken van potentiële kopers.

Om de impact van een prijsverlaging aanzienlijk te vergroten, hebben we de "Weekprijs" geïntroduceerd. Hierbij wordt de prijs van een woning gedurende een aantal weken wekelijks verlaagd met een vast bedrag. Op een transparante manier krijgen potentiële kopers de kans om de woning en haar Weekprijs te leren kennen. Als de Weekprijs binnen hun budget valt, kunnen ze toeslaan en is de woning verkocht!

Het stappenplan naar resultaat.

Voor wat de presentatie van jouw woning betreft, kan je rekenen op het "full-option" marketingplan van Henry Houser. Enkel de manier waarop de prijs tot stand komt, is verschillend. Hieronder het stappenplan:

01

Kennismaking

Tijdens het vrijblijvend kennismakingsgesprek zien we er naar uit om zowel jou als je woning te leren kennen.  Dit geeft jou ook de mogelijkheid om af te toetsen of het langs jouw kant klikt.  ;-)

02

Opstart van de samenwerking

Beslis je om samen in zee te gaan, dan kan je op een eenvoudige manier onze samenwerking bevestigen.  Hiermee bedoelen we geen kleine lettertjes! Wij engageren ons heel duidelijk en de overeenkomst loopt zolang je dit wenst, dus geen klassieke 6 maanden.

03

De voorbereiding

Na het ontvangen van de opdracht gaan we dadelijk aan de slag.  Onze vastgoedstyliste komt langs, de papiermolen steken we in gang, alles wordt voorbereid voor een perfecte fotoshoot, jouw website wordt ontwikkeld, ...  Met andere woorden, alles wordt voorbereid voor een vlekkeloze herlancering van jouw woning!

04

De herlancering van jouw woning

Op de afgesproken dag lanceren we met volle kracht jouw woning!  Zonder te besparen op extra's gaat jouw woning live op alle bekende immoportals zoals Immoweb, Immovlan, Zimmo, Luxevastgoed, Realo, Spotto en Immoscoop.  Ook Facebook en Instagram doen hun werk, en met het bord voor de deur, zijn we helemaal klaar om alle potentiële kopers te bereiken. Uiteraard met een duidelijke verwijzing naar de Weekprijs. 

05

De bezoeken

Wanneer er bezoekaanvragen binnenkomen van kandidaat-kopers plannen we deze samen met jou in. Dit kan zowel overdag, 's avonds als in het weekend. Tijdens de bezoeken wordt het concept Weekprijs toegelicht zodat men goed weet hoe te werk te gaan bij verdere interesse in jouw woning.

06

Verkocht aan de Weekprijs

Zodra een koper gevonden is, wordt de onderhandse verkoopovereenkomst ondertekend en kan de verhuis ingepland worden ;-)

Onze sterke punten.

Wat is nu het verschil met andere makelaars? Deze vraag krijgen we heel vaak. Door consequent onze sterke punten in de weegschaal te leggen en dit voor elke klant, zonder onderscheid van type woning of persoonlijke relatie, kunnen we keer op keer het beste uit de markt halen.

Ervaren makelaars

Ervaring is niet alleen voor jou als verkoper belangrijk, maar evenzeer voor de kandidaat-kopers van jouw eigendom. Alles moet op een correcte manier opgevolgd worden en daarvoor is ervaring en groot empathisch vermogen cruciaal.

Marketing

Het optimaal "vermarkten" van jouw eigendom vraagt een uitgekiende marketing. Deze valt niet samen te vatten in 2 zinnen maar weet dat we alle krachten bundelen om jouw eigendom zo breed als mogelijk te verspreiden.

Voorstelling

Een realistische en complete voorstelling van jouw pand is heel belangrijk. Niet alleen om er zelf een goed gevoel aan over te houden (je mag wel eens fier zijn op jouw woning ;-) maar vooral om kandidaat-kopers een correct beeld te geven van de eigendom.

Prijsoptimalisatie

Uiteraard wil je jouw eigendom verkopen aan de hoogst mogelijk prijs, wie niet?! Alleen door de markt te laten spreken op een uiterst commerciële maar ook serene manier zijn we overtuigd voor jou hét beste uit te markt te halen. Zo ook met de Weekprijs.

Fotografie

Het is belangrijk dat elke kandidaat-koper een mooi en realistisch beeld krijgt van jouw pand. En zoals elk goed restaurant een sommelier in huis heeft, werken wij exclusief samen met topfotograaf Gerald Van Rafelghem.

Juridisch

De hoeveelheid "administratie" bij de verkoop is er de laatste jaren niet op verminderd, wel in tegendeel. Om alles in goede banen te leiden, houden we uiteraard ook rekening met het juridisch aspect dat om de hoek komt kijken.

Tarieven.

We werken met all-in tarieven zonder kleine letters met extra's. Goede afspraken maken goede vrienden! De dossieropstart voorziet alle nodige documenten, exclusief het astbestattest, die je nodig hebt om jouw woning te verkopen. Bij een effectieve verkoop is er een succesfee afhankelijk van de verkoopprijs. Heb je reeds een EPC, elektrische keuring, ... dan wordt hiermee rekening gehouden bij de bepaling van de dossieropstart.

dossieropstart

€ 1.950 incl. btw

vergoeding bij verkoop

€ 6.500 incl. btw

dossieropstart

€ 1.950 incl. btw

vergoeding bij verkoop

€ 9.500 incl. btw

dossieropstart

€ 1.950 incl. btw

vergoeding bij verkoop

€ 12.500 incl. btw

dossieropstart

€ 1.950 incl. btw

vergoeding bij verkoop

€ 14.500 incl. btw
+ 2% boven € 600.000

Wat is er zoal inbegrepen?

Om mee te starten ;-)

21% btw voor vadertje staat

Administratief

kadastraal plan & uittreksel

bodemattest

stedenbouwkundige inlichtingen

EPC - energieprestatiecertificaat

elektrische keuring

coördinatie van de opmaak van het asbestattest

opmaak onderhandse verkoopovereenkomst

communicatie met jouw notaris

Voorstelling van jouw woning

advies van onze vastgoedstyliste

fotoreportage door onze topfotograaf, Gerald van Rafelghem

virtuele rondgang

individuele website van jouw woning met uitvoerige beschrijving

persoonlijke rondleidingen aan kandidaat-kopers

Marketing van jouw woning

bord aan de gevel of in de voortuin

eventuele buurtmailing

premium publicatie op Immoweb

publicatie op Zimmo

publicatie op Luxevastgoed ( > 500.000 euro)

publicatie op Immovlan

publicatie op Realo

publicatie op Immoscoop

publicatie op Facebook

publicatie op Instagram

Prijsoptimalisatie

bepalen van de prijsstrategie rond de Weekprijs

dots.png

Klaar voor een volgende stap?
Laten we geheel vrijblijvend kennismaken.

De beste manier om verder kennis te maken is een persoonlijk contact. Dit kan bij ons op kantoor, bij jou thuis, telefonisch of via video-call.

Dit uiteraard volledig vrijblijvend!

Of laat een bericht na via onze website en dan nemen we zo snel als mogelijk met jouw contact op.

We hebben jouw gegevens goed ontvangen. Graag tot snel!

bottom of page