top of page

Veel gestelde vragen.

We maakten een opsomming van de meestgestelde vragen als verkoper en koper. Vind je geen antwoord op jouw vraag? Neem dan gerust contact op. We staan met veel plezier voor je klaar.

 • Waarom zien we niet zo veel borden van Henry Houser?
  Vooreerst verdwijnen onze borden snel uit het straatbeeld door de snelle rotatie van ons aanbod. En bovendien laten we onze borden niet onnodig lang hangen na verkoop. Daarnaast gaat de kwaliteit van onze dienstverlening boven de hoeveelheid aan panden!
 • Wat wordt bedoeld met “Kick-Off”?
  Kick-Off is de lancering van jouw pand. Op de afgesproken dag (altijd op een vrijdag) lanceren we met volle kracht de verkoop. Bij Henry Houser maken we steeds een gepersonaliseerde pandwebsite met alle essentiële info, mooie foto's en een virtuele rondleiding. Via de website is het voor potentiële kopers mogelijk om een tijdslot in te plannen voor de Homerun, a.k.a. de bezoekdag! Jouw woning wordt uiteraard ook op alle immosites zoals Immoweb, Zimmo, Immovlan, Realo, Spotto, Immoscoop en Luxevastgoed geplaatst. Daarnaast krijgt jouw pand ook een plaats op onze website en worden mensen intensief bereikt via Facebook en Instagram.
 • Wat is de kostprijs om mijn huis te verkopen via Henry Houser?
  Wij kosten niet, wij brengen op. En neen, dit is geen verkooppraatje. We zijn overtuigd dat onze samenwerking resulteert in een hogere verkoopprijs van jouw woning. En dit verschil overstijgt onze vergoeding. Wat bedraagt onze vergoeding? We werken met all-in tarieven zonder kleine letters met extra’s. Goede afspraken maken goede vrienden! De dossieropstart voorziet alle nodige documenten, exclusief het asbestattest, die je nodig hebt om jouw woning te verkopen. Bij een effectieve verkoop is er een vergoeding afhankelijk van de verkoopprijs. Hoe zorgen wij dat je huis winst oplevert? Het verkopen van je huis begint bij een correcte prijsstrategie. Door onze jarenlange ervaring en talent kunnen we jouw huis voor een hogere prijs verkopen dan wanneer je je woning zelf zou verkopen. Bovendien begeleiden we je bij alle stappen in het verkoopproces. Onze vastgoedstyliste komt langs, de papiermolen steken we in gang. Bij Henry Houser maken we steeds een gepersonaliseerde pandwebsite met alle essentiële info, mooie foto’s en virtuele rondleiding. We trekken meteen het juiste publiek aan en triggeren de interesse al, nog voor potentiële kopers op bezoek komen. Je woning wordt uiteraard ook op alle immosites zoals Immoweb, Zimmo, Immovlam, Spotto, Immoscoop, Realo en Luxevastgoed geplaatst. Daarnaast krijgt jouw pand ook een plaats op onze website en worden mensen bereikt via Facebook en Instagram. Kortom: we zetten alles in om jouw woning in de kijker te plaatsen. Na een succesvolle verkoop sluit je onder onze begeleiding een onderhandse verkoopovereenkomst af voor de verkoop van jouw woning. Daarna kan het aftellen naar de verhuis beginnen!
 • Wat is een Direct Kopen prijs?
  Je woning wordt steeds aan een Kick-Off prijs gelanceerd. Is je huis niet verkocht na de Homerun? Dan bepalen we in samenspraak de Direct Kopen prijs. De geïnteresseerde koper kan de Direct Kopen prijs bieden maar kan eveneens een lager bod uitbrengen. Klassiek wordt vastgoed aangeboden aan een vraagprijs. Een vraagprijs is strikt genomen niets meer dan een uitnodiging om te onderhandelen. Bij een Direct Kopen prijs hoeft er niet onderhandeld te worden. Wanneer je die prijs biedt, ben je zeker dat de woning onmiddellijk van jou is.
 • Wat is een Homerun?
  Homerun is de naam die wij geven aan de bezoekdag. We wijden een volledige dag aan bezoeken om kopers rond te leiden in jouw woning. Zo hoef je maar één keer je woning koopklaar te maken, natuurlijk met onze hulp. Via de gepersonaliseerde pandwebsite van jouw woning kunnen potentiële kopers een tijdslot inplannen voor de Homerun. Dankzij het kiezen van een tijdslot vermijden we dat verschillende mensen aanwezig zijn op hetzelfde moment. Zo heeft elke kandidaat alle tijd om jouw woning te ontdekken. Wanneer een potentiële koper niet vrij is op de dag van de Homerun, kunnen ze langskomen in de periode van de lancering en de deadline van het uitbrengen van een bod. We proberen daar heel flexibel in te zijn. Zo kan iedereen langskomen die wenst langs te komen. Het is even fair om vroeger langs te komen want de deadline om een bod uit te brengen is voor iedereen hetzelfde. We kunnen met trots zeggen dat sinds de start van Henry Houser de Homerun altijd is kunnen doorgaan!
 • Wat houdt een asbestattest juist in?
  Sinds 23 november 2022 is een asbestattest verplicht voor de verkoop van alle panden waarvan de bouw dateert van voor 2001. Het asbestattest vertelt meer over de asbestveiligheid van een woning. Asbest is een gevaarlijke stof die opgebouwd is uit kleine vezels die – ingeademd – aanleiding kunnen geven tot ernstige longaandoeningen. Het zijn speciaal opgeleide asbestdeskundigen die de asbestinventarisatie van woningen voor hun rekening nemen. De asbestdeskundige zal de gegevens invoeren in een specifieke digitale databank. De OVAM zal op basis daarvan een attest afleveren, die de deskundige je vervolgens bezorgt.
 • Kan ik mijn woning gratis laten schatten door Henry Houser?
  Sorry, neen. Bij Henry Houser kiezen we er bewust voor om geen gratis schatting te maken van je woning. Maar waarom doen we dat nu niet, zo’n gratis schatting? Want jij als verkoper wil toch kunnen nagaan welke makelaar jou het beste aanbod kan leveren? Helemaal waar. Maar wat je misschien niet weet is dat veel makelaars een hogere vraagprijs uitspreken wanneer ze jouw woning gratis schatten. Dat doen ze zodat je met hen in zee gaat, maar wanneer het huis na enkele weken of maanden nog niet aan die prijs verkocht is, zullen ze toch een prijsdaling uitspreken. Staar je dus niet blind op prijzen, maar kijk naar de meerwaarde die we creëren om je huis aan de hoogst mogelijke prijs te verkopen. Zo zal je bij Henry Houser bij het bevestigen van de samenwerking nog geen Kick-Off prijs kennen. Onze klanten zijn overtuigd door wat we allemaal doen om hun huis te verkopen en niet door een uitgesproken potentiële verkoopprijs waar geen zekerheid over is. Verwacht bij ons dus geen gratis schatting maar zoveel meer!
 • Wat is een Weekprijs?
  Weekprijs is een innovatieve formule van Henry Houser waarbij de prijs op de woning evolueert van week tot week. Wel héél belangrijk is dat dit zeker niet ons 'normaal' Henry Houser-concept vervangt, maar dus enkel toegepast kan worden bij woningen die reeds een tijd te koop staan! De kandidaat-koper kiest aan welke weekprijs hij het pand wenst aan te kopen. Als de koper de woning vandaag te duur vindt, maar de prijs enkele weken later wel OK vindt, kan hij dat laten weten. Wanneer het huis op dat latere moment nog niet is verkocht, is het meteen voor die koper. Uiteraard wordt dit niet gecommuniceerd aan andere kandidaat-kopers. Met dit concept hebben we respect voor kopers, maar halen we er toch het maximale uit voor de verkoper. Hier kan je de uitgebreide uitleg lezen over de Weekprijs.
 • Welke attesten zijn momenteel nodig voor de verkoop van een woning?
  De belangrijkste documenten en/of attesten zijn: het bodemattest, het stedenbouwkundig uittreksel, het postinterventiedossier (PID), een keuringsverslag van de elektrische installatie en het energieprestatiecertificaat (EPC). Bij de verkoop van je woning nemen wij de volledige administratie voor onze rekening, dus ook het aanvragen van deze verplichte documenten.
 • Wat is een Kick-Off prijs?
  Kick-Off prijs is een strategisch bepaalde prijs waarmee we de markt opgaan met als doel jouw woning aan een zo’n hoog mogelijke prijs te verkopen. De prijs is het resultaat van vraag en aanbod en een optelsom van vele objectieve en subjectieve elementen. De Kick-Off prijs wordt steeds in samenspraak met jou vastgelegd. Dankzij ons Kick-Off concept kunnen we biedingen krijgen boven de Kick-Off prijs in plaats van de klassieke biedingen onder een veel te hoge vraagprijs. Zo is bij ons alles gefocust op het positieve. Elke kandidaat-koper kan een éénmalig bod uitbrengen. Hierdoor kunnen we de markt optimaal laten spreken. We hanteren het principe van een gesloten omslag zonder dat je effectief als koper hoeft langs te komen op ons kantoor natuurlijk ;-) Als verkoper ben je uiteraard vrij om het hoogste bod al dan niet te aanvaarden.
 • Wat is EPC?
  EPC is de afkorting van energieprestatiecertificaat. Een EPC toont aan hoe energiezuinig een woning is. Bij verkoop moet een EPC beschikbaar zijn dat opgemaakt is vanaf 2019. Heb je een ouder, geldig EPC dan moet je in dat geval toch het EPC laten vernieuwen. Maar geen zorgen, wij brengen dit voor jou in orde.
 • Wat is een Homerun?
  Homerun is de naam die wij geven aan de bezoekdag. We wijden een volledige dag aan bezoeken om jou rond te leiden in de woning. Via de gepersonaliseerde pandwebsite van het huis kan je een tijdslot inplannen voor de Homerun. Dankzij het kiezen van een tijdslot vermijden we dat verschillende mensen aanwezig zijn op hetzelfde moment. Zo heb je alle tijd om het huis te bekijken.
 • Wat als ik niet vrij ben op de Homerun? Kan ik het huis op een andere dag bezoeken?
  Ben je niet vrij op de dag van de Homerun? Dan kan je langskomen in de periode van de lancering en de deadline van het uitbrengen van een bod. We proberen daar heel flexibel in te zijn. Zo kan iedereen langskomen die wenst langs te komen. Het is even fair om vroeger langs te komen want de deadline om een bod uit te brengen is voor iedereen hetzelfde.
 • Wat wordt bedoeld met “Kick-Off”?
  Kick-Off is de lancering van een nieuw pand, dat steeds op vrijdag plaatsvindt. Bij Henry Houser maken we voor elk pand een gepersonaliseerde website met alle essentiële info, mooie foto’s en virtuele rondleiding. Via de website is het mogelijk om een tijdslot in te plannen voor de Homerun, a.k.a. de bezoekdag!
 • Wat is een opschortende voorwaarde van het verkrijgen van een krediet?
  Als je een bod doet net na de Homerun, dan werken we met opschortende voorwaarde van het verkrijgen van een krediet. De opschortende voorwaarde voor het verkrijgen van een krediet is één van de meest voorkomende voorwaarden bij een verkoopovereenkomst. Het is dus belangrijk om al even bij de bank een afspraak te maken vooraleer je een bod doet. Want in het geval je geen lening kan krijgen, kan je door deze voorwaarde als kandidaat-koper de verkoop niet meer "opschorten" (lees: annuleren).
 • Wat is Kick-Off prijs?
  Kick-Off prijs is het resultaat van vraag en aanbod en een optelsom van vele objectieve en subjectieve elementen. Deze prijs wordt steeds bij de lancering aangekondigd. Je kan als kandidaat-koper een éénmalig bod uitbrengen. We hanteren het principe van een gesloten omslag zonder dat je effectief aan onze deur moet staan. Tot aan de deadline om een bod uit te brengen, weet de verkoper niet welke biedingen er zijn binnengekomen. De verkoper is steeds vrij om het bod al dan niet te aanvaarden.
 • Wat is Weekprijs?
  Weekprijs is een unieke formule van Henry Houser waarbij de prijs op de woning evolueert van week tot week. Deze dynamische prijsverlaging wordt enkel toegepast op woningen die al een tijdje op de markt staan met het doel er nieuw leven in te blazen. Als koper kies je aan welke weekprijs je het pand wenst aan te kopen. Als je de woning vandaag te duur vindt, maar de prijs enkele weken later wel OK vindt, kan je dat laten weten aan ons. Wanneer het huis op dat latere moment nog niet is verkocht, is het meteen voor jou. Uiteraard wordt dit niet gecommuniceerd aan andere kandidaat-kopers.
 • Is mijn bod bindend?
  Ja. Wanneer de verkoper beslist om jouw bod als koper zonder opmerkingen of voorbehoud te aanvaarden, zal in principe strikt juridisch gezien een koop/ verkoop tot stand komen. Na het aanvaarden van het bod, mag de verkoper niet meer ingaan op een hoger bod of een bod tegen betere voorwaarden van andere kandidaat-kopers. Je kan je als koper ook niet meer terugtrekken.
 • Wanneer moet ik beslissen of ik een bod doe?
  De deadline om een bod uit te brengen is voor iedereen hetzelfde en staat steeds duidelijk vermeld op het bodformulier die je vindt op de betreffende pandwebsite. In de meeste gevallen is dit de maandag na de Homerun.
 • Wanneer weet ik of mijn bod al dan niet aanvaard werd?
  Wanneer je als koper een bod uitgebracht hebt, word je na de deadline zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Als je op zaterdag naar de Homerun komt, krijg je op maandagavond een telefoontje van ons. Wanneer de Homerun op zondag plaatsvindt, krijg je op dinsdagavond een seintje.
 • Wanneer ik de Direct Kopen prijs bied, is de verkoper dan verplicht de woning aan mij verkopen?
  (nog uit te schrijven)
 • Wat is een compromis?
  Zodra de eigenaar het schriftelijk bod (de aankoopbelofte) aanvaard heeft, kan er een verkoopovereenkomst worden opgesteld, dan spreken we van een compromis. De compromis is een document dat bindend is tussen koper en verkoper en vormt dan ook de basis van de notariële akte.
 • Hoe breng ik een bod uit?
  Je kan als kandidaat-koper een éénmalig bod uitbrengen via het bodformulier op de betreffende pandwebsite. Het document dien je door te sturen naar biedingen@henryhouser.be en bevestig je via sms op 0498 59 18 53. Tot aan de deadline om een bod uit te brengen, dat duidelijk vermeld staat bovenaan het bodformulier, weet de verkoper niet welke biedingen er zijn binnengekomen. De verkoper is steeds vrij om het bod al dan niet te aanvaarden.
 • Wat is een Direct Kopen prijs?
  Een woning wordt steeds aan een Kick-Off prijs gelanceerd. Als het huis niet verkocht werd na de homerun, wordt een Direct Kopen prijs vastgezet. Als koper kan je de Direct Kopen prijs bieden maar ook een hoger of lager bod doen. Vastgoed wordt in de meeste gevallen aangeboden aan een vraagprijs. De vraagprijs bieden is strikt genomen niets meer dan een uitnodiging om te onderhandelen. Bij een Direct Kopen prijs hoeft er niet onderhandeld te worden. Wanneer je die prijs biedt, ben je zeker dat de woning onmiddellijk van jou is.
 • Wat is een akte?
  Om een verkoop wettelijk te bevestigen is er een notariële akte nodig. Koper en verkoper kunnen dezelfde notaris nemen of elk hun eigen notaris inschakelen. In dat laatste geval delen de twee notarissen het ereloon.
 • Hoe maak ik een afspraak voor bezichtiging?
  Je kan online een afspraak maken via de pandwebsite ofwel telefonisch via 0498 59 18 53.
 • Moet ik me haasten om een huis te bezoeken?
  nog uit te schrijven
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik geen enkele lancering van een nieuw pand mis?
  Je kan je inschrijven op onze nieuwsbrief, onze sociale media volgen of onze website bekijken. Ps: de lanceringen gaan steeds door op vrijdag ;-)

Iets niet duidelijk? Neem dan gerust contact op.

We hebben jouw gegevens goed ontvangen. Graag tot snel!

bottom of page