top of page
20220330_Henry Houser_Kortrijk Koning Leopold III-laan_016.jpg

De woning in woorden.

Alvorens het te hebben over de werken die Ellen uitvoerde, nemen we jou graag even mee door de woning zelf. Binnenkomen doen we in de ruime inkomhal. Een grote vestiairekast zou hier zeker niet in de weg staan. Uiteraard treffen we hier ook een mooi gastentoilet met hangtoilet en lavabootje.

Dankzij de goede zon-oriëntatie baadt de leefruimte de hele dag in de zon waardoor ze erg lichtrijk is. Het overdag koel houden doe je dankzij de automatische rolluiken die je, via het domoticasysteem, vanop afstand kan bedienen. Door de aangename breedte van de leefruimte is er plaats genoeg voor een groot salon, eettafel, dressoir, televisiekast, ...

Ellen koos voor een open keuken die mooi aansluit op de leefruimte. De keuken heeft uiteraard alles te bieden wat nodig is en werd uitgerust met kwalitatieve toestellen. Naast de keuken is er een grote berging.

Op de eerste verdieping zijn er 3 slaapkamers en een ruime badkamer. In de badkamer vinden we een groot wasmeubel met 2 lavabo's, een toilet en een aangename inloopdouche. En dan heb je de keuze: ofwel verder genieten van de infraroodsauna, ofwel deze vervangen door een bad, aan jou de keuze. Qua berging is er op de eerste verdieping nog een technische ruimte en een ruime wasberging/dressing. Verder ontdekken we ook nog een grote zolder waar je heel wat spullen kwijt kan.

Tenslotte is er de tuin en een grote garage met zowel plaats voor een wagen als voor fietsen, tuingerief en andere spullen. De garage is voorzien van een elektrische sectionale poort.

2012-12-01 01.57.43.jpg

De renovatie.

Zoals aangehaald op de homepagina, renoveerde Ellen deze woning met de intentie er heel lang zelf in te wonen. Het levenspad besliste daar evenwel anders over waardoor een verhuis naar het buitenland op het programma kwam te staan. Als koper zal je zeker merken dat deze renovatie voor "eigen gebruik" werd uitgevoerd. Komt daar nog eens bij dat Ellen de woning zeer energetisch wou renoveren, wat nog meer troeven met zich meebrengt. Laten we wat zaken opsommen, al zeggen de foto's van de renovatie reeds veel:

de werken werden gestart met een volledige "ontmanteling" van de woning. Op deze manier kan je er vanop aan dat alle technieken en leidingen nieuw zijn sinds 2013. De vloer op het gelijkvloers werd volledig verwijderd en uitgegraven zodat deze voldoende geïsoleerd kon worden en voorzien van vloerverwarming.

Ramen werden vervangen, de binnenmuren werden voorzien van geïsoleerde voorzetwanden, het dak werd volledig vervangen en geïsoleerd en een D-ventilatiesysteem werd geïnstalleerd zodat de woning goed kan ventileren met een zeer beperkt warmteverlies. Zonnepanelen op het dak van de garage voldoen voor een normaal verbruik en de hoogrendementsketel voor de centrale verwarming zorgt voor een zo klein als mogelijk gasverbruik. En voor de rest van de afwerking spreken ook de foto's en de virtuele rondgang voor zich ;-)

20220330_Henry Houser_Kortrijk Koning Leopold III-laan_041.jpg

Facts & figures.

 • EPC: 84 kWh - A-label

 • bewoonbare oppervlakte: 179 m²

 • grondoppervlakte: 295 m²

 • aantal slaapkamers: 3

 • type verwarming: centrale verwarming op aardgas

 • Bouwjaar: 1964

 • Renovatiejaar: 2011 tot 2018

 • Kadastraal Inkomen: € 1.165

 • Beschikbaar vanaf: onmiddellijk bij akte

 • Zonnepanelen: 13,5 m² - 1.650 Wp - nog ongeveer 7 jaar gemiddeld 675 euro/jaar aan groenestroomcertificaten

 • Elektrische installatie: volledig conform

 • Ventilatie: D-ventilatiesysteem (balansventilatie met warmterecuperatie)

 • Ramen: kwalitatieve PVC ramen met houtnerfstructuur aan buitenzijde en voorzien van ingebouwde elektrische rolluiken die te bedienen zijn via schakelaars in huis en via het domoticasysteem. Verschillende ramen ook voorzien van vliegenramen.

 • Regenwater: ongeveer 1250 liter; pomp vervangen in 2021; gebruik voor toiletten, lavabo in gastentoilet, in berging voor wasmachine en kraantje in berging, tuin en garage

 • Waterverzachter aanwezig

 • Riolering: voorzien voor aansluiting op een gescheiden stelsel

20220402_Henry Houser_Kortrijk Koning Leopold III-laan_065.jpg

De ligging.

De Koning Leopold III-laan verbindt het Albertpark met de Brugsesteenweg. De woning situeert zich aan het uiteinde, kant Brugsesteenweg. Er is een zeer vlotte verbinding naar de Ring, het centrum van Kortrijk, deelgemeentes, ...

Met de fiets of te voet ben je snel in het centrum van Kortrijk en winkels heb je volop in de buurt, gaande van een Proxi-Delhaize recht tegenover de deur tot een Albert Hein in het shoppingcentrum Ring op enkele honderden meters.

Tenslotte ook meegeven dat er op de Pius X-wijk een zeer aangename lagere school is en dat verschillende secundaire scholen op fietsafstand liggen via de aangename Leieboorden.

Deze woning wordt aangeboden via Henry Houser. Henry Houser treedt voor Ellen op als haar verkoopmakelaar.

Via deze link kan je een afspraak inplannen om een bezoek te brengen aan de woning.

logo met rand.png

Verantwoordelijke makelaar:

Hendrik Tanghe

hendrik@henryhouser.be

0495.56.90.87

Fotografie: Els Balcaen

bottom of page