Opbrengsteigendom met verhuurd gelijkvloers en toffe triplex-woning.

logo met rand.png

TE KOOP

Plan hier jouw bezoek.

Op het pittoreske Jozef Vandaleplein in het centrum van Kortrijk vinden we op de hoek met de Grijze Zusterstraat deze karaktervolle eigendom.  Deze opbrengsteigendom bestaat enerzijds uit een verhuurde horecazaak op het gelijkvloers en in de kelder & anderzijds werd een aangenaam triplex-appartement ingericht op de 1ste, 2de en 3de verdieping. De eigenaar, die zelf architect is, kocht de eigendom in 2014 nadat hij in Tokyo gezien had dat men ook op een beperkte oppervlakte grote kwaliteit kan realiseren. En al zeggen we het zelf, hij is er met glans in geslaagd!

_DSC9304.jpg

Het project

Het huis werd in 1901 gebouwd als café en is met zijn neorenaissance gevel en torentje manifest in het straatbeeld aanwezig. Beide entiteiten hebben een afzonderlijke ingang.

Op het gelijkvloers en de kelderverdieping bevindt zich de zaak 'Allo croquette', een lekkere en gezellige kroketten-lunchbar. Het gelijkvloers gaat een zeer open relatie aan met het Vandaleplein en vormt als het ware een overdekte verlenging van het plein. De kelderverdieping heeft die open relatie niet, maar heeft daarentegen een intieme huiselijke sfeer met licht door enkele kleine lichtopeningen in de kelderluiken.

De triplex-woning bestaat uit 3 open ruimtes van telkens 25m² met elk zijn specifieke functie. Hoe hoger je klimt, hoe intiemer de sfeer. De trap vormt, net zoals de kleine woningen in Tokyo, de ruggengraat van het gebouw. Alle functies worden rond deze trap gebundeld: berging, keuken, woonkamer, slaapkamer, bureau en terras. Alles loopt naadloos in elkaar over.

De binneninrichting en het materiaalgebruik versterken het gevoel van ruimtelijkheid. De witte wanden en vloeren reflecteren het licht. Het gebruik van lichtkleurig hout voor de raamomlijstingen en vast meubilair brengt een warme, huiselijke sfeer in de woning.

Foto's & virtuele rondgang door de triplex-woning.

Hieronder kan je reeds virtueel rondwandelen door de triplex-woning en krijg je aan de hand van wat foto's een beeld van het handelsgedeelte.

Prijs & documenten

Kick-Off prijs:

Als Kick-Off prijs hanteren we 385.000 euro. De waarde van vastgoed is evenwel geen exacte wetenschap. Om die reden bieden we elke kandidaat-koper de kans om elke week op maandag en donderdag om 19u30 een bod uit te brengen.

Bod tot aankoop: link

Ontwerp onderhandse verkoopovereenkomst: link

Opbrengst:

  • het gelijkvloers is verhuurd aan 650 euro/maand (+ onroerende voorheffing)

  • de triplex-woning was tot voor kort verhuurd aan 635 euro/maand

Documenten:

- EPC gelijkvloers: link

- EPC appartement: link

- plannen: link

- kadastrale uittreksels: link

- bodemattest: link

- vastgoedinformatie: link

- erfgoed: link

- elektrische installatie is conform

_DSC9333-2.jpg
_DSC0385.jpg

Bezoek & contactgegevens

Een bezoek kan je inplannen via deze link

contactpersoon: Hendrik Tanghe

   - 0495.56.90.87

   - hendrik@henryhouser.be