top of page

verkocht

HOME          OVER DIT PAND          FOTO'S EN 360° RONDGANG          PRIJS & DOCUMENTEN          CONTACT

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/8

De geschiedenis

In 1990 kocht Guy de voormalige "Auberge De Tournai" in de Doorniksewijk 18 in Kortrijk. Als interieurvormgever en sfeerschepper had hij de jaren daarvoor als Gentenaar reeds naam gemaakt in Kortrijk.

Voor Guy was dit uiteraard de uitgelezen kans om zijn kunnen te etaleren. En dat het geen kleine renovatie was, bewijzen de foto's hierboven. De woning werd volledig gestript en heringedeeld. Zelf de draagstructuren tussen de verdiepingen werden vernieuwd. En op vandaag, ruim 30 jaar na datum, is de opgewekte sfeer nog steeds merkbaar.

_G2A9783.jpg

het gelijkvloers

Aan de voorzijde van het gebouw had Guy zijn interieurwinkel. Klanten kwamen langs om hun keuze te maken van behangpapier, tapijt, verlichting, decoratiestukken, ... Dankzij de commerciële ligging, die op vandaag sterker is dan ooit, had hij ook de nodige visibiliteit. De ruimte kan opnieuw als winkel gebruikt worden maar ook een kantoor- of praktijkfunctie is mogelijk.

Achter de commerciële ruimte is er een eerste salon met zicht op de vijver en tuin. Via de trappenhal kunnen we links naar de vestiaire met gastentoilet en rechts naar de lichtrijke, gezellige eetplaats met erker. Naast de eetplaats is er tenslotte de keuken. Deze is toe aan een opfrisbeurt gaande van een volledige vernieuwing tot het plaatsen van nieuwe toestellen en schilderen van het meubilair.  Vanuit de keuken kunnen we naar de tuin maar eerste gaan we nog even boven kijken.

_G2A9790.jpg
_G2A9815.jpg

de verdiepingen

Op de eerste verdieping is er vooraan een groot tweede salon, of zeg maar living. De prachtige eiken kastenwand met open haard en het massieve parket geven heel veel cachet aan deze ruimte. Qua grootte kan je hier zowel een eettafel als een salon in kwijt. Vanuit de 4 grote ramen heb je een aangenaam, groen zicht op Parc Saint-Georges.

Verder vinden we op deze verdieping de masterbedroom, dressing, badkamer en bureautje.  De slaapkamer is ruim en zeer warm ingericht. In de dressing kan je heel jouw garderobe kwijt en in de badkamer kan je kiezen voor een douche of een relaxerend bad.

Gezien Guy genoeg had aan één slaapkamer, werden geen meerdere slaapkamers ingericht. De zolder op de tweede verdieping biedt evenwel plaats aan enkele bijkomende slaapkamers. Verder is er ook nog een kelderruimte, ideaal voor jouw wijncollectie ;-)

_G2A9809.jpg
_G2A9766.jpg

het buitenleven

Bij zo'n centrale ligging is een aangename buitenruimte een grote troef. En die is er! Guy richtte de buitenruimte in met een vijver, terras, gazon (nu zonder gras ;-) en een grote overdekte ruimte waar het genieten is met familie en vrienden. De vele struiken, bloemen en planten geven jou het gevoel op vakantie te zijn in eigen huis.

_U0A0067.jpg

de ligging

De Doorniksewijk is de meest voorname toegangsweg naar het centrum van Kortrijk. Talrijke handelszaken doen hierbij hun duit in het zakje. Een ideale plek dus om zowel te wonen als te werken!

_U0A0059.jpg

de facts & figures

  • grondoppervlakte: 300 m²

  • bruikbare vloeroppervlakte: 271 m²

  • EPC: 210 - C label

  • kadastraal inkomen: 2.107 euro

  • centrale verwarming op aardgas

  • renovatiejaar: 1990

Contact

Deze eigendom wordt aangeboden via Henry Houser. Henry Houser treedt voor Guy op als zijn verkoopmakelaar.

Via deze link kan je een afspraak inplannen om langs te komen op de Homerun op 20 maart. Ben je op 20 maart niet vrij of wens je reeds vroeger langs te gaan? Geef dan gerust een belletje of stuur ons een mailtje.

logo met rand.png

Verantwoordelijke makelaar:

Hendrik Tanghe

hendrik@henryhouser.be

0495.56.90.87

Fotografie: Gerald Van Rafelghem

bottom of page